Aikido betyder “Den måde i harmoni med ånden” og betragtes som en ikke-voldelig form for kampkunst. Men lad dig ikke narre. Aikido når de anvendes korrekt er meget kraftfuld ofte er i stand til at blokere og neutralisere stærke angreb og imødegå dem med en lige kraft.

Morihei Ueshiba, nu kendt som O-sensei til en verden af Aikido, grundlagt af kampkunst. O-sensei er en mester i Jujitsu eller ubevæbnet kamp, Kinjitsu eller sværd kamp, og sojitsu eller spyd bekæmpe og studerede filosofiske og religiøse lærdomme.

På grund af de religiøse og filosofiske fundament af Aikido omfatter principper af martial kunst måder at harmonisere med ki eller ånden i sig selv og større ånden i naturen. Blandt principperne af Aikido omfatte oneness, cirkulær bevægelse og ki.

Blandt de filosofiske lære af Aikido, er en af de mere grundlæggende og mere vigtigt at lære at styre sig selv. Opretholde en indre balance nødvendigt at harmonisere med andre gør det muligt for at styre en modstanders angreb eller anvende en effektiv teknik. Selvkontrol er nøglen til at opnå og vedligeholde harmoni.

Princippet om enhed er et andet grundlæggende princip i Aikido. En gradueret skal lære at blive ét med enhver situation. At blive en betyder at have en holdning af respekt for alle ting og situationer, ven eller fjende. Af uddannelse at blive en hver situation, harmonisering vil følge, og det bliver muligt at udføre Aikido teknikker, bevægelser og former præcist og effektivt.

Harmoni betyder også syntese. Og den åndelige cirkel, som er et fundament af alle Aikido teknikker syntetiserer alt. Aikido er en kombination af cirkulære bevægelser. Dens teknikker og bevægelser centreret omkring begrebet cirkulære bevægelser. Når en modstander angreb, bruger gradueret en cirkulær bevægelse af den nedre del af maven til at kontrollere angrebet og udføre Aikido teknikker til modangreb.

Det siges, at defense er den største lovovertrædelse. I Aikido at forsvare korrekt et angreb, må man lære at bevæge sig væk fra rækken af effektiviteten af modstanderens angreb. Dog som du forsøger at forsvare ved at komme ud af modstanderens effektive rækkevidde, skal du også prøve at bevare din egen række effektivitet for at gennemføre et effektivt modangreb.

Du vil ikke kunne give et effektivt modangreb, hvis du gik for langt væk fra din modstander. På samme måde, at være for tæt ville afgjort mindske effektiviteten af dine teknikker. Alt vil afhænge af situationen. Som en Aikido practitioner, skal du lære at finde ud af, hvordan man undgår din modstanders vifte mens du styrer din egen i forskellige situationer.

Endelig, princippet Ki indebærer, at tro, at alle ting i universet er underlagt en kraft eller ånd. Ki er også energien og vores liv kraft. Ki er den kraft, der binder sindet og kroppen. Det er den energi, der harmoniserer os til vores omgivelser. Ved at lære at styre vores Ki, vil vi kunne forene vores sind og vores krop maksimere effektiv bevægelser og udførelse af Aikido teknikker.

Aikido fokuserer på afstand, bevægelse, hastighed og projektion af en hacker. Ved hjælp af blanding, spiral og udvidelse teknikker, angrebet vil blive neutraliseret og ved hjælp af ens centeredness og hofter, den samme mængde kraft kan anvendes til hackeren. I Aikido, spiral og cirkulære bevægelser afspejler kampkunst er: en væske og flydende bevægelse af ånd og energi.